Publicaties, voorlichting en nieuws

NLB is u graag van dienst bij uw vragen omtrent personenliften en goederenliften. NLB is aangesloten bij- en onderhoudt contacten met alle instanties die van belang zijn voor liftveiligheid. Hierdoor zijn wij op de hoogte van en nauw betrokken bij de permanente ontwikkelingen in de regelgeving rondom liften. Op deze pagina informeert NLB u over het onderhoud van liften, zetten we relevante wet- en regelgeving rondom liftentechniek op een rij, gaan wij in op het veilig werken met liften en goederenheffers en informeren wij over de nieuwste ontwikkelingen. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met het NLB secretariaat

Meest publicaties, voorlichting en nieuws:

VLR & NLB Manifest

VLR en NLB, brancheorganisaties voor de Nederlandse lift- en roltrapindustrie, hebben uit de aanbevelingen van de Europese Commissie de belangrijkste maatregele...
Lees verder >>

Publicaties Arbocommissie

Hier kunt u diverse ARBO publicaties downloaden.   VLR-NLB Document Absolute voorwaarden VLR-NLB Rapport Tillen in de liftbranche VLR-NLB Brochure Hulpmidd...
Lees verder >>

Reactie liftenbranche op te kleine liften in relatie tot senioren en brandveiligheid

Onlangs ontstond er ophef over te kleine liften in seniorencomplexen met vragen over de geschiktheid voor gebruik bij brand. Hier werd onder meer door Omroep Ma...
Lees verder >>

Nieuwbouw en montage

Wilt u een nieuwe lift? De NLB-leden zetten graag hun deskundigheid en praktijkervaring hierbij in. Vanaf het ontwerp, de engineering en de productie tot en met de installatie. Hun producten zijn altijd maatwerk.

Lees meer >>

Afgestemd op wat u nodig hebt en op de maatvoering in uw gebouw. Samengesteld uit vrij op de markt verkrijgbare materialen van hoge kwaliteit, voor een scherpe prijs.

Renovatie en modernisering

Zijn onderdelen in uw lift toe aan renovatie omdat de lift niet meer aan uw wensen voldoet of is een vérder gaande modernisering nodig? Ook dan bent u bij de NLB-liftbedrijven aan het goede adres.

Lees meer >>

Zij inventariseren samen met u wat vervangen moet worden en stellen hiervoor een duidelijke planning en begroting op. Daarbij kijken zij ook naar mogelijke energiebesparingen en of voldaan wordt aan de wet- en regelgeving.

Onderhoud en reparatie

Regelmatig preventief onderhoud is essentieel voor de bedrijfszekerheid en levensduur van uw liftinstallatie. Bovendien toont u hiermee aan dat uw liften altijd deugdelijk zijn onderhouden tijdens de gebruiksfase.

Lees meer >>

Onze leden bieden verschillende onderhoudscontracten aan, afgestemd op uw behoefte en ongeacht het type en bouwjaar van de lift. Als merkonafhankelijke liftenspecialist is hun kennis niet beperkt tot specifieke producten en fabricaten. Ook denken zij mee over de onderhoudsplanning en -begroting.

Veel NLB-leden geven een kwaliteitsgarantie op onderdelen. Komt toch een storing voor, dan kunt u rekenen op snelle en deskundige reparatie.